Welkom / Nederlandstalig

Welkom op mijn website! Momenteel ben ik werkzaam als universiteit docent op de afdeling Sociale en Cultuur Psychologie in het Behavioural Science Institute (Radboud Universiteit, Nijmegen).

In mijn onderzoek staat sociale categorisatie (hokjesdenken) en discriminatie centraal. Op welke manier beïnvloeden vooroordelen en stereotypen hoe we anderen waarnemen? Wat is de rol van sociale normen in het wel of niet uiten van vooroordelen? Wat is het effect van media op de openheid naar anderen? En, hoe leren we van elkaar in interacties met mensen uit verschillende sociale groepen? Het is belangrijk om de processen die ten grondslag liggen aan discriminatie goed te begrijpen zodat we interventies kunnen ontwikkelen die effectief zijn. Recent heb ik een subsidie ontvangen van AFAS Software / de AFAS Foundation om onderzoek te doen naar diversiteit, inclusie en het verminderen van discriminatie.

Naast mijn onderzoek geef ik met veel plezier onderwijs in de Bachelor en Master van de opleiding Psychologie. In de afgelopen jaren heb ik verschillende lezingen verzorgd voor organisaties (zoals de Politie, KNVB, Anne Frank Huis) over hokjesdenken en de invloed die onbewuste vooroordelen kunnen hebben. Eveneens zijn er verschillende publicaties waaraan ik heb bijgedragen over deze onderwerpen verschenen in de media (Trouw, Tubantia, Radboud Recharge, Quest Psychologie, de Volkskrant, nu.nl, en de documentaire: Liever Fleur dan Fatima). Meest recent is er een aflevering in Het Klokhuis over Hokjesdenken verschenen waar ik aan heb meegewerkt. De aflevering is hier teug te vinden.